PROJECTEN

Projecten


- SOlO - HISTORISCHE INSTRUMENTEN - DUO COMO -
- DUO MAROTEL - WITTE VLINDERS -

SOLO

Emma Wills is een uiterst gepassioneerd en veelzijdig gitariste. Haar repertorium omvat werken van de Renaissance periode tot Barok, van Romantiek tot Klassiek en tot  en met het Hedendaagse repertoire. Daarnaast bespeelt ze ook  verschillende historische instrumenten passend in de verschillende stijlperiodes.

Voor de eerste keer slaat Emma haar vleugels uit met verschillende soloprogramma's, haar eerste genaamd Colors of Spain. Talloze gitaarcomponisten delen een gemeenschappelijke liefde - Spanje. Een genegenheid waarin het landin al haar muzikale kleuren opduikt in de verbeelding. Zelfs voor Scarlatti's sonates was Spanje een bron van inspiratie. Haar kleuren reiken van Barok tot Romantiek, van Spaanse folklore tot 20ste-eeuwse parels en van de Romantische tot de klassieke gitaar.

Emma Wills brengt muziek van onder meer Mario Castelnuovo-Tedesco, Joaquín Rodrigo, de broers Eduardo en Regino Sainz de la Maza en veel meer! 

MUSEUM VLEESHUIS

DUO MAROTEL 

Sinds juli 2021 heeft Emma de positie verkregen van Ambassadrice aan het historische Antwerpse Museum Vleeshuis. Ze is de ambassadrice van de Marotel gitaar (Mirecourt, ca. 1820). 

Geïnspireerd door dit authentieke instrument en haar verleden, heeft ze een Romantisch solo progamma gecreëerdd dat Emma ook uitvoert op de historische Romantische gitaar, genaamd La Rose. Ferdinando Sor, Napoleon Coste, Mauro Giuliani, Catharina Pratten, Giulio Regondi etc., maken haar Romantische programma kleurrijk en zijn naadloos verbonden met emoties door technisch meesterschap en toewijding. 

De samenwerking tussen het Museum Vleeshuis I Klank van de Stad en Emma begon in 2017 wanneer ze uitgenodigd werd als soliste tijdens 'Museumnacht', nogmaals in 2018. Het volgende project tussen het Antwerpse Museum en Emma was 'De Klank van het Vleeshuis' waarbij het museum een prachtige opname maakte van Emma's solo uitvoering op de vihuela (Renaissance luit) en klassieke gitaar in de 19de eeuwse danszaal. Bekijk het resultaat hier

Emma en Thomas Boodts hebben elkaar ontmoet in het Museum Vleeshuis te Antwerpen waar ze beiden ambassadeurs en huismusici zijn. Het was in het Antwerpse museum waar deze muzikanten besloten om twee historische instrumenten te combineren voor Duo Marotel. Deze unieke  combinatie bestaat uit een vroeg-Romantische gitaar (Marotel, Mirecourt ca. 1820) en een vroeg-Romantische pianoforte vleugel (Graf, ca.1826). 


Zo begonnen Emma en Thomas met het zoeken en arrangeren van passend repertoire voor deze combinatie. Doorheen dit -proces blaast Duo Marotel nieuw leven in unieke en vergeten pareltjes. Ganymed is een muzikaal programma geladen met ''Sehnsucht'', een verlangen naar een andere wereld, natuur en een onbeantwoorde liefde. In dit programma brengen Thomas en Emma werken van Franz Schubert en Ferdinando Carulli.


Voor meer informatie over Thomas, aarzel zeker niet om zijn website te raadplegen thomasboodtspiano.com

WITTE VLINDERS

Muzikale vertellin

Emma Wills & Lukas De Wolf

Witte Vlinders is een muzikalevertelling gebaseerd op de gedichten 'Platero en ik' van Juan Ramòn Jiménez. Emma Wills creëerde dit muziektheater en verkreeg grootste onderscheiding en een staande ovatie op het Cultuurfestival MoMeNT te Tongeren in de zomer van 2021. Witte Vlinders is een muziektheater waar film, muziek en poëzie elkaar versterken in een wondermooi verhaal.  (lees review MoMeNT-cultuurfestival onderaan).

Het verhaal vertelt de herinneringen van de schrijver aan zijn geboortestad Moguer, over de ontmoetingen en rondzwervingen met zijn beste vriend, de ezel Platero. Poëtisch beschrijven ze de zorgeloosheid, eenvoud en vergankelijkheid van de ongerepte natuur en van het leven in Andalusië. In Witte vlinderes wordt een selectie van deze Spaanse gedichten verenigd met klassieke muziek, volksmuziek, improvisatie etc. van zowel originele als gearrangeerde muziek.


'Platero en I' werd volledig uitgebracht in 1917 en kon onmiddelijk genieten van groot succes in Spanje en Latijns-Amerika. Dankzij dit succes ontving Juan Ramòn Jiménez de Nobelprijs voor Literatuur in 1956.
Cast: Emma Wills, Sebastian Enriques, An-Sofie Moons, An Bosmans, Lukas De Wolf

Bekijk hier de teaser

Bekijk hier de trailer (kwintet). 

DUO COMO 

Emma en Sebastian, hun muzikale smaak reikt veel verder dan de traditionele genres. Zehouden van lichte, elegante klassieke muziek van verleden en heden, maar ook van jazz, uitgesproken ritme's en zuiderseinvloeden. Duo Como speelt, arrangeert ook, bekende en minder bekende werken van bijvoorbeeld A.Piazzolla, J.S. Bach, R. Galliano,  B. Lagrene, R. Balkanski, T. Gubitsch, E. Morricone etc.

Hun eerste programma Douce Joie, een kleurrijk programma vol zoete vreugde van warme, liefdevolle zomeravonden. In dit programma nemen Emma en Sebastian je met een zachte zomberbries mee naar ritmische, vreugdevolle, speelse en gevoelige sferen.

Voor meer informatie over Sebastian, kan je zijn website raadplegen: : www.sebastianenriques.com